Beyond The Hill / acaa

Beyond The Hill / acaa

Beyond The Hill / acaa - Beam, ColumnBeyond The Hill / acaa - Windows, FacadeBeyond The Hill / acaa - HandrailBeyond The Hill / acaa - Facade, Handrail, Beam+ 18

  • Architects: acaa
  • Area Area of this architecture project Area :  158
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2013
  • Photographs
Beyond The Hill / acaa - Beam
© Ryogo Utatsu

Text description provided by the architects. A Gallery in the Center Creating Communications and Connecting the House and Community

The house stands on a site facing a narrow, steep slope. Across the street is a wood, which promises a pleasant view with fresh greenery in summer and crimson foliage in autumn. The client’s request was a residential house containing a small gallery and office. 

Beyond The Hill / acaa - Windows, Facade
© Hiroshi Ueda

The request suggested that the house must be open to the town community. My answer to the requirement was to build the house “afloat”. To be precise, the gallery is the only grounded room, which is surrounded by a breezy and sunny wood deck raised at about 1m. Round hollow on the deck floor accommodates a round bench, where people can sit and enjoy meals while watching over the wood view. 

Beyond The Hill / acaa - Handrail
© Hiroshi Ueda

The space may also serve as the external gallery. The wood deck, tilted towards the sloped road in front of the house, created a place where the internal and external areas of the house meet and interacts. The residential area and office can be approached via respective staircases. 

Beyond The Hill / acaa - Facade, Handrail, Beam
© Hiroshi Ueda

The internal space of the residential area consists of a dining kitchen on the right and facing the wood, and a floor on the left, surrounding the courtyard and spirally ascending. 

Beyond The Hill / acaa - Image 18 of 18
Floor Plans

The dining kitchen has a wide counter table suitable for accommodating cooking classes the madam organizes, and the uneven floor provides various corners for different number of guests to sit down. In daily life, of course, the space serves as the family’s living room. 


Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Yokohama, Kanagawa Prefecture, Japan

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Beyond The Hill / acaa" 20 Dec 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/459518/beyond-the-hill-acaa> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.