Lukas Church Conversion / Heinrich Böll Architekt

Lukas Church Conversion / Heinrich Böll Architekt

Lukas Church Conversion / Heinrich Böll Architekt - HandrailLukas Church Conversion / Heinrich Böll Architekt - Windows, FacadeLukas Church Conversion / Heinrich Böll Architekt - Windows, ChairLukas Church Conversion / Heinrich Böll Architekt - Image 5 of 17Lukas Church Conversion / Heinrich Böll Architekt - More Images+ 12

Essen, Germany
More SpecsLess Specs
Lukas Church Conversion / Heinrich Böll Architekt - Windows, Facade, Cityscape
© Thomas Mayer

Text description provided by the architects. Built in 1961, the Lukas Church has not been used by any congregation since 2008. The new owner opted for a mixed-use of the building offering a daycare center, doctors offices and apartments. The architects added several ceilings in an effort to create a more economic use of the space. In reminiscence of its original use, they developed stairwells covering the entire height of construction preserving the authentic stained glass windows of the church.

Section

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Essen, Germany

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Lukas Church Conversion / Heinrich Böll Architekt" 02 Dec 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/453326/lukas-church-conversion-heinrich-boll-architects> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.