We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Hayasaka House / Ken Yokogawa Architect & Associates

Hayasaka House / Ken Yokogawa Architect & Associates

© Ken Yokogawa© Ken Yokogawa© Ken Yokogawa© Shinkenchiku-sha Co+ 11

Nasushiobara, Japan

Text description provided by the architects. A word, “cow shed”, shown in a title might sound strange, but it is because I , who named it, simply think so. Of course, it is not a cow shed, but a proper residence, but it was named because of its condition and a sense of volume that the architecture has. It is located in Nasushiobara. It is not a country villa, but a building for a permanent dwelling.

The shape of the architecture is “beginning of architecture”, namely, a base point and is a gate directing at nature. The site is located at a dead end place, when a street turns in a right angle, on a small hill of a newly developed residential district, which is 10 kilometers southwest of Nasushiobara station. That is, beyond the point there is only a natural forest open to the south. Therefore, the architecture is a gate towards the forest.

© Ken Yokogawa
© Ken Yokogawa

  “Yes, just like Geoffrey Bawa ……”

The gate is in 26 meters in the total length, rising up for 4.5 meters from ground level for a wall height. A polyhedron roof rises for further two meters up, so it has a volumetric scale that is unlike from ordinary residences. A blocking wall has a hole that penetrates a road and green of the forest can peek.

© Ken Yokogawa
© Ken Yokogawa

Though the site sets deep green forest in its front, in reality, it was in a triangular shape that a view is open towards the east side. I wanted to secure a view over a court wrapped in green by lowering the eastern land for a half floor (-1,500mm). I put the feeling of G.Bawa in half floor lower eastern side court and a garden open towards the upper level’s forest. For the interior space of the architecture, each room is arranged by a half floor skipped floors composition. In other words, residents come and go 26 meters long distance over an outdoor road that is penetrated in plan. In fact, the interior of polyhedron, this time composed of wooden three-dimensional trusses, is one-room space under one roof, consisted of spaces continuing kitchen, a skipped floor level study and to a guest room.

First Floor Plan
First Floor Plan

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Hayasaka House / Ken Yokogawa Architect & Associates" 14 Nov 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/447974/hayasaka-house-ken-yokogawa-architect-and-associates> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.