the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Store
  4. Spain
  5. Binomio Estudio
  6. 2013
  7. La Petite Brioche / Binomio Estudio

La Petite Brioche / Binomio Estudio

  • 01:00 - 11 November, 2013
La Petite Brioche / Binomio Estudio
La Petite Brioche / Binomio Estudio, © David Zarzoso
© David Zarzoso

© David Zarzoso © David Zarzoso © David Zarzoso © David Zarzoso + 9

Text description provided by the architects. The project is located on the street Sorní in Valencia, where we can find a large number of historic buildings with a high compositional value. The number 28 is a small store of 63 m2 just on the corner where it has always been the shoe-shop of the neighborhood.

Bengallent SL, the promoter of the order, requested us a draft of a Bakery that keeps the friendly and traditional character of small neighborhood stores.

© David Zarzoso
© David Zarzoso

Due to the small size of the room and for functional purposes, we had to compress the storage place, the toilets and the kitchen further over the dividing wall of the room, so we leave the public area and the counter in front of the opening windows. Also we placed the counter just beside the kitchen in such a way that the people on the street will be able to see how the products are been elaborated and how the work is been done up there.

We’ve worked with the old materials of this particular place like the stone  and brick’s wall but we wanted also to use warm materials like wood. Doing this way, we wanted to create a counterpoint between them that ennobles the space but giving at the same time a unique style.

© David Zarzoso
© David Zarzoso

The electricity and air conditioning facilities are left out of the wall, so they are showed on purpose, providing a manufacturing character to the space that emphasizes the industry vs. traditional duality

We painted the façade with the same colours of the building thus to be in tone with the whole building. The gaps are emphasized through wooden frameworks that allow the woodwork protection while framing the daily life of La Petite Brioche.

Floor Plan
Floor Plan
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "La Petite Brioche / Binomio Estudio" 11 Nov 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/446693/le-petit-brioche-binomio-estudio/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments