the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Office Buildings
  4. Norway
  5. LINK arkitektur
  6. 2008
  7. Storebrand Offices / LINK arkitektur

Storebrand Offices / LINK arkitektur

  • 01:00 - 28 October, 2013
Storebrand Offices / LINK arkitektur
Storebrand Offices / LINK arkitektur, © Hundven-Clements Photography
© Hundven-Clements Photography

© Hundven-Clements Photography © Hundven-Clements Photography © Hundven-Clements Photography © Hundven-Clements Photography + 8

  • Architects

  • Location

    Professor Kohts Vei 9, 1366 Lysaker, Norway
  • Area

    55000.0 sqm
  • Project Year

    2008
© Hundven-Clements Photography
© Hundven-Clements Photography

Text description provided by the architects. Lysaker Park is an exemplary transformation of an outdated building mass into an architectural gem along the E18. The implementation of the exterior and interior spaces combined with the clients core values of having healthy surroundings with natural and sustainable materials, has created a very attractive work environment. With the project Lysaker Park, the client has shown the real-estate industry, that it is possible to create exemplary architecture within the very strict Scandinavian environmental standards.

© Hundven-Clements Photography
© Hundven-Clements Photography

The building`s location and immediate connection to the highway running through Oslo, has given challenges when it comes to noise and highway pollution. The colt facades are the first of its kind in Norway, and have been installed to give the employees the best possible light, air, and noise-reduced conditions.The building houses approximately 1500 employees from a Norwegian bank and insurance company. All workstations are situated in a completely open plan environment, allowing a greater flow of information and communication between the different divisions.

© Hundven-Clements Photography
© Hundven-Clements Photography

Lysaker Park has a wide range of facilities to accommodate the workers. Mentioning; a restaurant, two cafés, a shop, a gallery and state of the art sports facilities.To live up to the expectations of the name; Lysaker Park, the client put aside substantial funds to create a green lung at the back of the building. The garden holds a large wooden deck in the environmentally friendly material “Kebony”, a fishpond, and a natural arena set for outdoor arrangements. It also has connection to the restaurant, so the staff can enjoy a nice sunny lunch in the summertime.

© Hundven-Clements Photography
© Hundven-Clements Photography

The whole scenery is carefully put together by architects, interior architects and landscapers to get the blissful and natural environment the client wanted to give to the area.The project can now own up to its name and introduce a park facility and office building that is not only open to the employees but also to the public.

© Hundven-Clements Photography
© Hundven-Clements Photography

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Storebrand Offices / LINK arkitektur" 28 Oct 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/441781/storebrand-offices-link-arkitektur/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.