All
Projects
Products
Events
Competitions

Placid Mogan Cottage / genarchitects

Placid Mogan Cottage / genarchitects

© Hou Bowen © Hou Bowen © Hou Bowen © Hou Bowen + 29

Hangzhou, China
  • architects Authors of this architecture project genarchitects
  • Landscape Architect Authors of this architecture project text, Wang Xuanpeng,
  • Area Area of this architecture project
    1055.0 sqm
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2012
Section
Section

Text description provided by the architects. Placid mogan cottage lies in a bamboo and tea plant valley in the north of zhejiang province. with an east-west length of more than 100 meters and a north-south width of less than 30 meters, the narrow site is located to the north of a brook.

© Hou Bowen
© Hou Bowen

There once was a primary school lined along the north boundary of this site, and the rest southern part of the site was a playground. followed this figure-ground relation, we distributed the single mass volume into small components, and then spread them onto the ground according to different elevations of the site. the design intends to maximize the view of the landscape in the south and fulfill the requirements of sunshine, with the consideration of the privacy of hotel rooms, imperceptibility and flexibility of the service circulation, and diversity of the exterior environment. the double pitch black tile roof of that primary school is the origin of representation of the site memory. we try to maintain the black brick wall as local architectural material and apply them with a sense of scale and relatively practical value. the construction of the roof is also a result of integration of the tile roof form of local housing, the installaiton requirement of insulation and the response to the surrounding mountain shape.

© Hou Bowen
© Hou Bowen

In this ambient of site, we try to pull our subjective emotion away to present the essence of the architecture by responding a series of basic questions like site location, function, architectural material and etc. since we believe that, if the building is conceived sophisticatedly enough for its site and program, it will develop its own strength during the use, and serve as a part of the natural world, with no need for artistic additions.

© Hou Bowen
© Hou Bowen

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Hangzhou, Zhejiang, China

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Placid Mogan Cottage / genarchitects" 25 Oct 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/441280/placid-mogan-cottage-genarchitects/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.