Light Stage House / Future Studio

Light Stage House / Future Studio

© Toshiyuki Yano© Toshiyuki Yano© Toshiyuki Yano© Toshiyuki Yano+ 17

Hiroshima, Japan
  • Architects: Future Studio
  • Area Area of this architecture project Area:  104
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2011
  • Photographs photographs:  Toshiyuki Yano
© Toshiyuki Yano
© Toshiyuki Yano

Text description provided by the architects. The concept of this house, "sunlight stage" is a proposal of the way of taking sunlight on the site where the condition of sunlight is severe.

© Toshiyuki Yano
© Toshiyuki Yano

The taking point of sunlight is set to a high position of the north side of the house, and all plans arise there. It becomes the plan of the curved surface because running on of the sun is analyzed, and the angle of incidence is calculated, and brightness is brought to the residence space by the reflection of sunlight.

© Toshiyuki Yano
© Toshiyuki Yano

The sunlight stage changes by making it to a curved and edgeless surface according to the change in the solar position in the difference and the weather, and the space changes. In the large space of the curved space that changes with the sunlight stage where it keeps changing the expression, we feel the sense wrapped in light from the sunlight stage gently.

Floor Plan
Floor Plan

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Light Stage House / Future Studio" 12 Oct 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/435713/light-stage-house-bunzo-ogawa> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.