A House Forever / Longhi Architects

A House Forever / Longhi Architects
A House Forever / Longhi Architects - Facade
© Juan Solano Ojasi
Lima, Peru

A House Forever / Longhi Architects - WindowsA House Forever / Longhi Architects - Lighting, ChairA House Forever / Longhi Architects - Windows, FacadeA House Forever / Longhi Architects - Facade, ConcreteA House Forever / Longhi Architects - More Images+ 26

  • Principal In Charge : Luis Longhi
  • Project Team : Carla Tamariz, Christian Bottger
  • Construction : Hector Suasnabar
  • Supervision : Longhi Arquitectos
  • City : Lima
  • Country : Peru
More SpecsLess Specs
A House Forever / Longhi Architects - Windows
© Juan Solano Ojasi

Text description provided by the architects. When a young couple came to my office to commission the design and construction of a house where they would live forever, I knew I had in my hands a great opportunity to continue in my search of ancestral contemporary architecture. In that moment, I was ready to dedicate exclusive time to interpret their dreams in order to create a “container of life”.

A House Forever / Longhi Architects - Facade
© Juan Solano Ojasi

My vision for a special house was confirmed when I went to the site for the first time and realized that it was already occupied by an old house where the couple was living with their two children. Then, the task was to demolish the material but keeping the spirit, in order to replace the old construction for a “House for Ever”

A House Forever / Longhi Architects - Image 28 of 31
Plan

The metaphor for the design was to imagine that a big ancestral rock was foundin the site andneeded to be carved in order to accommodate the living spaces.

A House Forever / Longhi Architects - Table, Chair
© Juan Solano Ojasi

This “black carved stone”would be occupied by a 4 car garage, service patio, maid’s quarters and pool baths in the basement; kitchen, dining and living spaces in the first floor. The carving of the spaces would generate interesting “built in” furniture with strong texture to be assorted with other natural and artificial materials in order fortheallegorystone to remain as natural as possible to eventually be perceived as part of the owner’s desired garden.

A House Forever / Longhi Architects - Facade, Concrete
© Juan Solano Ojasi

To complete the composition, the blackstone base supports four cantilever volumescontaining the intimate rooms,as the“white floating stones “once ambitioned by the client.

A House Forever / Longhi Architects - Image 25 of 31
Section

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "A House Forever / Longhi Architects" 08 Oct 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/435294/a-house-forever-longhi-architects> ISSN 0719-8884

© Juan Solano Ojasi

永久性住宅 / Longhi Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.