the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Warehouse
  4. Canada
  5. Henri Cleinge
  6. 2013
  7. SoupeSoup / Henri Cleinge

SoupeSoup / Henri Cleinge

  • 00:00 - 13 October, 2013
SoupeSoup / Henri Cleinge
SoupeSoup / Henri Cleinge, Courtesy of Henri Cleinge
Courtesy of Henri Cleinge

Courtesy of Henri Cleinge Courtesy of Henri Cleinge Courtesy of Henri Cleinge Courtesy of Henri Cleinge + 7

Courtesy of Henri Cleinge
Courtesy of Henri Cleinge

Text description provided by the architects. The project is a 3 500 square feet interior intervention in a typical centennial post and beam masonry warehouse in Old-Montreal. The architect chose to emphasize the main building elements for their spatial and natural light quality. The next step was to place objects such as tables, the main service counter, shelving units and light fixtures as coexisting elements in an open space.

Courtesy of Henri Cleinge
Courtesy of Henri Cleinge

The contemporary intervention blends with the original building through the choice of material and details. The horizontal Douglas Fir beams of the main service counter interact with the existing column grid.  The hanging light fixtures act as a second grid within the columns. The lightness and location of steel elements contribute to the global feeling of this open space.

Floor Plan
Floor Plan

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Henri Cleinge
Office
Cite: "SoupeSoup / Henri Cleinge" 13 Oct 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/435180/soupesoup-henri-cleinge/> ISSN 0719-8884