House WIVA / OYO

House WIVA / OYO

House WIVA / OYO - Table, Windows, Chair, GardenHouse WIVA / OYO - Image 3 of 24House WIVA / OYO - Beam, HandrailHouse WIVA / OYO - WindowsHouse WIVA / OYO - More Images+ 19

Herent, Belgium
  • Architects: OYO
  • Area Area of this architecture project Area :  110
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2010
  • Photographs
    Photographs :Tom Janssens
House WIVA / OYO - Stairs, Windows
© Tom Janssens

Text description provided by the architects. This OYO story takes you to Herent, where the extension of a private residence captures its surroundings. The inhabitants wanted an extension that was flexible enough to be transformed in time to a separate unite with its own bed- and bathroom. OYO emphasized the contrast between the new shape and the old volume, which used to be an post office. You can see the concrete floating above the garden. From the point of view of the residents, the extension creates exciting views from the new living room. The two volumes are connected with a light wooden footbridge that functions as entrance but also clarifies the different volumes.

First Floor Plan

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "House WIVA / OYO" 16 Sep 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/427970/house-wiva-oyo-open-y-office> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.