the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Landscape Architecture
  4. Australia
  5. McGregorCoxall
  6. LIZARD LOG / McGregorCoxall

LIZARD LOG / McGregorCoxall

  • 00:00 - 5 September, 2013
LIZARD LOG / McGregorCoxall
LIZARD LOG / McGregorCoxall, © Simon Wood
© Simon Wood

© Simon Wood © Simon Wood © Simon Wood © Simon Wood + 13

  • Architects

  • Location

    Sydney NSW, Australia
  • In Association with

    Choi RopihaFighera (Architecture), Fiona Robbé (Playground Specialist), Equatica (Water Sensitive Design) and Northrop Engineering
  • Photographs

© Simon Wood
© Simon Wood

Text description provided by the architects. The original Pimelea parklands was constructed prior to the 2000 Sydney Olympics. The Western Sydney Parklands Trust engaged McGregor Coxall to revitalise and extend the parks facilities by first undertaking a master plan and then designing and documenting the master plan. This included an upgrade and extension to the existing toilet blocks, BBQ and picnic facilities, redevelopment of the children’s play area, the development of an events space and access bridge along with the construction of a significant new car park.

© Simon Wood
© Simon Wood

A sensitive response to the rural nature of the site, underpinned by a strong sustainable strategy, drove the site’s redesign. Power for the site is generated by solar panels, toilet flushing utilises dam water, all grey water is reused for irrigation and recycled materials are used where possible. The play area extends this concept by introducing recycled water through a children’s play pump and water course system within a unique play experience that both excites and delights.

© Simon Wood
© Simon Wood

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
McGregorCoxall
Office
Cite: "LIZARD LOG / McGregorCoxall" 05 Sep 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/424319/lizard-log-mcgregorcoxall/> ISSN 0719-8884