the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Retail
  4. United States
  5. Baran Studio Architecture
  6. 2013
  7. Wordpress Automattic Space / Baran Studio Architecture

Wordpress Automattic Space / Baran Studio Architecture

  • 00:00 - 14 August, 2013
Wordpress Automattic Space / Baran Studio Architecture
© Scott Hargis
© Scott Hargis

© Scott Hargis © Scott Hargis © Scott Hargis © Scott Hargis + 8

© Scott Hargis
© Scott Hargis

Text description provided by the architects. Baran Studio’s task was to create a space that could accommodate the usual contingent of maybe 15 or 20 people, but also transform to comfortably fit a few hundred coders (who need to plug-in) for a special program or event. Wordpress’s new Automattic Space is a re-imagined warehouse that was formerly a martial arts studio that had fallen into disrepair. The core concept for the transformation was to maintain the clarity and simplicity of the existing shell, and insert an adaptive new ‘sleeve’ or coating.

© Scott Hargis
© Scott Hargis

The plywood wall acts as a guide throughout the space. The limited structural and mechanical upgrades were left raw and minimal. A plywood wall winds throughout, guiding the visitor through the space. The wall serves several functional purposes along the way.

Plan
Plan

At the entry room and library it serves as shelving. At the front desk, the wall screens for privacy. Where the restrooms are, it allows for further privacy – so you don’t walk out of the bathroom into a giant warehouse full of people. In the kitchen and café area, the wall creates a more intimate space.

© Scott Hargis
© Scott Hargis

The wall’s palette of wood, black metal, and concrete reinforces the intimate feel.

© Scott Hargis
© Scott Hargis

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Baran Studio Architecture
Office
Cite: "Wordpress Automattic Space / Baran Studio Architecture" 14 Aug 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/415091/wordpress-automatic-space-baran-studio-architecture/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments