We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Bondi House / Fearns Studio

Bondi House / Fearns Studio
© Tom Ferguson
© Tom Ferguson
Sydney, Australia

© Tom Ferguson© Tom Ferguson© Tom Ferguson© Tom Ferguson+ 15

More SpecsLess Specs
© Tom Ferguson
© Tom Ferguson

Text description provided by the architects. A renovation of an inner city, Victorian terrace house, the Bondi House was conceived as a first floor timber tube above a ground level brick box behind the retained portion of the house.

© Tom Ferguson
© Tom Ferguson

Skylight penetrations bring light into the centre of the plan, help define spaces within it and protect the privacy of neighbouring dwellings from upper level rooms while large glazed doors open new ground level interiors to unobtrusive garden courtyards. Deep door reveals in the kitchen and living areas frame smaller spaces within the open plan with light and rhythm.

The doors themselves emphasise this further by sliding completely clear of their openings. Warmth is given to the white plaster walls and ceilings and to concrete flooring with oak cabinetry, windows, doors and with blackbutt flooring through the remainder of the house.

Section
Section

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Bondi House / Fearns Studio" 06 Aug 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/410667/bondi-house-fearns-studio> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Tom Ferguson

邦迪的房子 / Fearns Studio

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.