the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. SUGAWARADAISUKE
  6. 2011
  7. Kiritoushi House / SUGAWARADAISUKE

Kiritoushi House / SUGAWARADAISUKE

  • 01:00 - 11 July, 2013
Kiritoushi House / SUGAWARADAISUKE
Kiritoushi House / SUGAWARADAISUKE, © Takumi Ota
© Takumi Ota

© Takumi Ota © Takumi Ota © Takumi Ota © Takumi Ota + 19

  • Architects

  • Location

    Oamishirasato, Japan
  • Design Development

    SUGAWARADAISUKE + OSATO SOGOKANRI
  • Area

    103.98 sqm
  • Project Year

    2011
  • Photographs

© Takumi Ota
© Takumi Ota

Text description provided by the architects. This house is designed for a married couple with two children, and is located in Oamishirasato, Chiba Prefecture. The building provides an expansive view that allows the natural sunlight and fresh air in the house, so that the residents enjoy the life in the green ambience.

© Takumi Ota
© Takumi Ota

The building sites on the borderline between the new residential area and the pastoral fields. The client's goal was to link the interior of the house with the scenery outside, letting the family live intimately to the surrounding environment. The exterior is finished as a simple box, allowing the residence to blend in easily with the rest of the surroundings. The interior spaces are constructed according to the three-dimensional cellular structure, and in the middle is the largest space for the family members to gather. This maximizes the physically sensed largeness and at the same time, each room's storage capacity.

© Takumi Ota
© Takumi Ota

The relativeness of the scenery, space, and body changes dramatically by moving from each space to space. The physical perception experienced in this house is like that in an excavation (=”Kiritoushi”)―the fusion of both natural and artificial dimensions

Section
Section

View the complete gallery

Cite: "Kiritoushi House / SUGAWARADAISUKE" 11 Jul 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/398195/kiritoushi-house-sugawaradaisuke/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments