House in Sengataki / Case Design Studio

House in Sengataki / Case Design Studio
Courtesy of Case Design Studio
Courtesy of Case Design Studio
Nagano, Japan
  • Architects: Case Design Studio
  • Area Area of this architecture project Area:  146 Area:  146
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2009 Year:  2009
  • Photographs Photographs:  Courtesy of Case Design Studio

Courtesy of Case Design StudioCourtesy of Case Design StudioCourtesy of Case Design StudioCourtesy of Case Design Studio+ 18

Text description provided by the architects. House in Sengataki sits on a gentle southern slope, facing roads in the north and east and surrounded by a grove of trees. In the main floor is the dinning room and living room, and the second floor features the studio and bedrooms.

Courtesy of Case Design Studio
Courtesy of Case Design Studio

In order to cut a line of views to the surroundings, we open to the exterior to bring light inside the whole house, and providing privacy at the same time with the use of vertical lattice.

Courtesy of Case Design Studio
Courtesy of Case Design Studio

The vertical lattice is colored black to resonant with the trees and the stem grove.

Plan -1
Plan -1

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "House in Sengataki / Case Design Studio" 27 Jun 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/391447/house-in-sengataki-case-design-studio> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
Courtesy of Case Design Studio

Sengataki住宅 / Case Design Studio

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.