the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Singapore
  5. K2Ld Architects
  6. 2009
  7. The Green House / K2LD Architects

The Green House / K2LD Architects

  • 01:00 - 6 June, 2013
The Green House / K2LD Architects
© Jeremy San
© Jeremy San
  • Architects

  • Location

    Singapore, Singapore
  • Design Team

    Ko Shiou Hee, Leong Lai Ping, Elita Ong, Huang Sijie
  • Area

    732.0 sqm
  • Project Year

    2009
  • Photographs

© Jeremy San © Jeremy San © Jeremy San © Jeremy San + 31

© Jeremy San
© Jeremy San
  • Main Contractor

    Daiya Engineering and Construction Pte Ltd
  • M&E Consultant

    PTA Consultants Pte Ltd
  • Structural Engineer

    MSE Engineering & Management Consultants
  • Quantity Surveyor

    Ian Chng Cost Consultants Pte Ltd
© Jeremy San
© Jeremy San

The Green House stands as a monolithic copper cube, quietly complementing its context – a lush park opposite the plot. From the outside, the house is a patina-aged copper clad cube with window openings and timber infill carved into the façade. The patina-aged copper cladding not only reflects the luscious greenery in the neighbourhood, but also allows the ‘Green Home’ to reduce energy consumption by acting as a heat barrier.

Section A & B
Section A & B

Spatial variation is created through the interplay of double volumes, curved ceiling and sculptured gardens. The design process of volumetric reduction of a nine-by-nine cube provides for cross ventilation and minimises the impact of the massing of the building with respect to the adjacent dwelling units. Both the living spaces and bedrooms enjoy a lush view of the park, bringing home closer to Nature.

Cite: "The Green House / K2LD Architects" 06 Jun 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/382609/the-green-house-k2ld-architects/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Jeremy San

我们最爱薄荷绿!The Green House / K2LD Architects