the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Schools
  4. France
  5. 2NE Architecture
  6. 2012
  7. Aigurande / 2NE Architecture

Aigurande / 2NE Architecture

  • 01:00 - 3 May, 2013
Aigurande / 2NE Architecture
Aigurande / 2NE Architecture, Courtesy of 2NE Architecture
Courtesy of 2NE Architecture

Courtesy of 2NE Architecture Courtesy of 2NE Architecture Courtesy of 2NE Architecture Courtesy of 2NE Architecture + 23

  • Architects

  • Location

    2 Avenue de la République, 36140 Aigurande, France
  • Architect in Charge

    2NE Architecture
  • Area

    1033.0 sqm
  • Project Year

    2012
Courtesy of 2NE Architecture
Courtesy of 2NE Architecture

Text description provided by the architects. The nursery school building in Aigurande was in poor condition, with too few and too small rooms. The town council was planning to have it demolished and replaced by a new building. In our project the old building is preserved and turned into a dining facility for the whole school (nursery and primary school) while the new building accommodates the nursery school.

Courtesy of 2NE Architecture
Courtesy of 2NE Architecture

The layout of the site implied building the new construction lengthwise, which in turn led to designing wide classrooms opening on to a corridor. As a result, our main concern was defining the windows giving on to the playground, and providing extra lighting for the parts of the classrooms closest to the corridor.

Floor Plan
Floor Plan

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
2NE Architecture
Office
Cite: "Aigurande / 2NE Architecture" 03 May 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/367918/aigurande-2ne-architecture/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.