the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Institutional Buildings
  4. China
  5. TJAD
  6. 2011
  7. TJAD New Office Building / TJAD

TJAD New Office Building / TJAD

  • 01:00 - 2 May, 2013
TJAD New Office Building / TJAD
Courtesy of TJAD
Courtesy of TJAD
  • Architects

  • Location

    1230 Siping Road, Shanghai, China
  • Project Director

    Ding Jiemin
  • Head of Design

    Zeng Qun
  • Project Architects

    Zeng Qun, Wen Xiaoqin, Wu Min, Sun Ye, Chen Kangquan, Zhang Yan, Wang Xiang
  • Area

    64522.0 sqm
  • Project Year

    2011

Courtesy of TJAD Courtesy of TJAD Courtesy of TJAD Courtesy of TJAD + 75

  • Interior Designers

    Zeng Qun, Wen Xiaoqin, Zhang Hongwu, Sun Qian, Li Yujing, Wang Xiang, Chen Yanjuan, Wan Shaoqiu
  • Structural Enginners

    Wan Yuerong, Chen Xi, Xu Xiaoliang, Hong Wenming, Wu Shuxun, Zhang Zhun, Yu Hui, Di Liuxun
Diagram
Diagram

Text description provided by the architects. Design Concept
With its clear geometric mass, RC structure and continious horizontal lines, Parking Garage of Bus No.1 suggest of stability and weightiness. The new design has preserved its general standing as the vessel carrying all kinds of change. The free and flexible space division, the application of delicate and moderns materials and the concise vertical facades form an interesting contrast with the original architectural form and gain in each other's presence.

Courtesy of TJAD
Courtesy of TJAD

Built in 1999, this parking garage was in service for about ten years only. And the building's large mass (150m x 75m) and operational life fully justify the renovation project. The bus garage was originally a standalone functional transport facility without any redundant component. It was a three-storied, concrete-framed structure, and with the floor height at 5m-6m, widthwise column spacing at 7,5m, and lengthwise column spacing at 15m, it featured a rhythmical, minimalist and even monotonous structural form. The biggest challenge faed by the renovation of Parking Garage of Bus No.1 lay in how modern design approaches could be applied so that the venue that was once for vehicle use could be now transformed into one for "human use". 

Courtesy of TJAD
Courtesy of TJAD

At the beginning stage of the design, two large internal courtyards inside the building were considered as part of the effort to improve the lack of spatial scale by giving it basic orientation and fluidity so as to facilitate the reorganization of the traffic flow. 

Courtesy of TJAD
Courtesy of TJAD

This approach could better meet the functional demands of the new structure and effectively increase the connectivity between the spaces on different levels as well as that between architecture and nature.

Diagram
Diagram

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "TJAD New Office Building / TJAD" 02 May 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/367594/tjad-new-office-building-tjad/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.