the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Offices Interiors
  4. China
  5. Had Architects
  6. 2013
  7. HAD Office / Had Architects

HAD Office / Had Architects

  • 01:00 - 30 April, 2013
HAD Office / Had Architects
© Tang Jiajun
© Tang Jiajun
  • Architects

  • Location

    Harbin, Heilongjiang, China
  • Design Team

    Tang Jiajun, Wang Conglong
  • Area

    515.0 sqm
  • Project Year

    2013
  • Photographs

© Tang Jiajun © Tang Jiajun © Tang Jiajun © Tang Jiajun + 17

© Tang Jiajun
© Tang Jiajun

Text description provided by the architects. As the office space as an architectural design company, the interior design of HAD office space shows continuous concepts of architecture design, that is, integrating the space by the logic of “construction”, and then showing characteristics of the environment on the basis of space shaping. Designers try to reveal the most original frame of interior space, with the link of “logic”, to create a pure environment.

© Tang Jiajun
© Tang Jiajun

HAD building is an addition of an overall building, but also has a relatively independence. The main fan-shaped space with a ceiling of 6 meters high, gives us an opportunity to reconstruction, finally a flexible steel mezzanine space was achieved. Steel columns and steel beams were integrally connected, independent of their original structures. Steel beams were supported by profiled steel sheets, then poured by concrete surface, forming a mezzanine floor. On the basis of the structural system, we make a new part inside the building through walls and ceiling, which highlights the characteristics of “construction”.

© Tang Jiajun
© Tang Jiajun

The fan-shaped space has a subtle relationship with the original rectangular main part, so visual guidance and spatial continuity should be emphasized. Starting from the hallway, designers tried to break the limit of the horizontal and vertical interface, and combined all types of shape in space composition. Throughout a fold line, various functional spaces were connected, and a visual index was also guided. From the background wall of the hallway, the shaping method goes through the ceiling, the reception desk, the bar, and even extending to the main space. Green and orange shuttled from ceiling to wall back and forth, so as to reinforce the sense of interior space.

© Tang Jiajun
© Tang Jiajun

The materials in this space show their original features. We use many materials to strengthen the character, such as white paint, Fluorocarbon, concrete, concrete floor paint, steel components, metal plates and others. The overall atmosphere reflects freshness of the office building, also shows artistic feelings with the use of rough materials and structures.

Section
Section

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "HAD Office / Had Architects" 30 Apr 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/366533/had-office-had-architects/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.