the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. Kazuki Moroe Architects
  6. 2011
  7. House in Gamagori / Kazuki Moroe Architects

House in Gamagori / Kazuki Moroe Architects

  • 01:00 - 30 April, 2013
House in Gamagori / Kazuki Moroe Architects
House in Gamagori / Kazuki Moroe Architects, © Hiroshi Ueda
© Hiroshi Ueda

© Hiroshi Ueda © Hiroshi Ueda © Hiroshi Ueda © Hiroshi Ueda + 16

  • Structural Engineering

    Takashi Takamizawa
  • General Contractor

    KINOSHITA Construction Co., Ltd.
  • Site Area

    234 sqm
  • More Specs Less Specs
© Hiroshi Ueda
© Hiroshi Ueda

It is a one-storied house with courtyard, and its roof is spiral. This form could correspond to the surrounding environment and the necessary condition of interior.

Section
Section

I designed a courtyard in order to protect people's seeing from the private road of the east and south side. Since south of the site is a slight mountain, I arranged LDK on the north part to avoid the shadow of the mountain.

© Hiroshi Ueda
© Hiroshi Ueda

The roof of south part is low, it could be kept lighting and fine view. The roof of west side is slightly high to prevent neighbor from seeing and the afternoon sun.

© Hiroshi Ueda
© Hiroshi Ueda

The entrance porch faces parents' house, which is located on the opposite side of the load. The public road between their houses could be an integrated garden. You can see a nice landscape from the highest loft. Moreover, the pitch of roof is the same as a slope of the site. 

© Hiroshi Ueda
© Hiroshi Ueda

The lowest ceiling space is an entrance, and it brings a spread effect to the inside as the small entrance to Japanese tea ceremony room. According to body size, a ceiling height of the bedrooms goes up little by little, from a younger child, an older child to a wife and a husband.

© Hiroshi Ueda
© Hiroshi Ueda

The LDK where family gather and various activities are performed has the highest ceiling.  

Floor Plan
Floor Plan

Since the height of a ceiling changes gently, each space has their own individual without completely being separated each other. As individual room and distance of family are kept, I considered that the family lives together comfortably.

View the complete gallery

About this office
Cite: "House in Gamagori / Kazuki Moroe Architects" 30 Apr 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/366185/house-in-gamagori-kazuki-moroe-architects/> ISSN 0719-8884
© Hiroshi Ueda

蒲郡市住宅/ Kazuki Moroe Architects建筑事务所

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.