the world's most visited architecture website

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects


Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.


Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »


All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.


Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Hospital
  4. Spain
  5. SV60 Arquitectos
  6. 2009
  7. San Jerónimo Hospital Refurbishment / SV60 Arquitectos

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

San Jerónimo Hospital Refurbishment / SV60 Arquitectos

  • 01:00 - 21 April, 2013
San Jerónimo Hospital Refurbishment / SV60 Arquitectos
San Jerónimo Hospital Refurbishment / SV60 Arquitectos, © Jesús Granada
© Jesús Granada

© Jesús Granada © Jesús Granada © Jesús Granada © Jesús Granada + 23

  • Architects

  • Location

    Calle Milagrosa, 1, 41620 Marchena, Sevilla, Spain
  • Architect in Charge

    Antonio González Cordon
  • Area

    1784.0 sqm
  • Project Year

  • Photographs

  • Collaborators

    Francisco Martínez Fuentes, Ramón Travesedo
  • Technical Architect

    Manuel López Ruiz
  • Construction

  • More Specs Less Specs
© Jesús Granada
© Jesús Granada

Text description provided by the architects. The old hospital was presenting a conventual domestic cloister altered by successive interventions and that was preserving the optical sense of the wall and the value of intimacy in the perimeter structures. The transformations on the original convent during the hospital period have been hiding part of the past structures and the conventual decoration. 

© Jesús Granada
© Jesús Granada

The emergence of the Renaissance secret courtyard behind the bricks allowed an intervention of recovery of the transparency and enhancement of the original spaces. 

© Jesús Granada
© Jesús Granada

After Analyzing and studying the whole construction we concluded in a silent, white and intimate character that enhances the cloister to the detriment of the alleged protagonism of the urban facade.

Site Plan
Site Plan
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "San Jerónimo Hospital Refurbishment / SV60 Arquitectos" 21 Apr 2013. ArchDaily. Accessed . <> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments