Cebes School / OVAL

Cebes School / OVAL
Cebes School / OVAL - Windows, Facade
© João Morgado
Porto, Portugal
  • Architects: OVAL
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2012
  • Photographs
    Photographs :João Morgado

Cebes School / OVAL - Windows, FacadeCebes School / OVAL - FacadeCebes School / OVAL - Facade, WindowsCebes School / OVAL - Facade+ 40

Cebes School / OVAL - Windows, Facade
© João Morgado

Text description provided by the architects. Proposal:

Cebes School / OVAL - Windows, Facade
© João Morgado

A group of buildings for the new facilities of the College Cebes (secondary school), which is situated in Foz do Douro, in the municipality of Porto.

Cebes School / OVAL - Windows, Facade, Handrail
© João Morgado

Concept:

Cebes School / OVAL - Windows, Facade, Concrete, Handrail
© João Morgado

The project proposes a building that is based on the integration in the surrounding environment characterized by single-family luxury homes, volumes somewhat fragmented, with balconies and rooftops. Thus, in this context, we maintain very distinctive identity on Avenue Marechal Gomes da Costa (the surrounding characterized by this avenue, with an urban character of low density allows easy access to major highways and ensures stability of the building pattern of the area), and created a proposal for a volume that integrates elements of popular architecture and contemporary design with presenting a building with residential architecture characteristics. Therefore, the volume proposed is defined by the rhythms of the architectonic gramar, by the glazed openings and based upon the design of a family house.

Cebes School / OVAL - Windows, Facade, Stairs, Handrail
© João Morgado

Program:

The programmatic development of the school is very simple, extending over three floors. In the basement of the main volume are located: cafeteria, kitchen, staff room, waiting room, facilities for staff and for students and teachers. At level 0 there are: reception, 5 classrooms and toilets. On the 1st floor are: 5 classrooms, specific room and toilet facilities. In basement of the annexes there are: shower facilities and toilets. On the ground floor of annexes there are: area of study / library, EVT and multipurpose room.

First Floor Plan

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Oporto, Portugal

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Cebes School / OVAL" 11 Apr 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/357933/cebes-school-oval> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.