the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Australia
  5. Raffaello Rosselli
  6. 2011
  7. Tinshed / Raffaello Rosselli

Tinshed / Raffaello Rosselli

  • 00:00 - 11 April, 2013
Tinshed / Raffaello Rosselli
©  Mark Syke
© Mark Syke

©  Mark Syke ©  Mark Syke © Richard Carr © Richard Carr + 14

©  Mark Syke
© Mark Syke

Text description provided by the architects. The humble tin shed is a iconic Australian structure. The project was to repurpose an existing tin shed at the rear of a residential lot, in the inner-city suburb of Redfern, Sydney. Located on a corner the existing shed was a distinctive building, a windowless, narrow double storey structure on a single storey residential street. As the only remaining shed in the area it is a unique reminder of the suburb’s industrial past.

©  Mark Syke
© Mark Syke

The project brief was to create a new use for the building as an office space and studio.The shed in its current state was dilapidated and structurally unsound. The original tin shed was disassembled and set aside while a new timber frame was erected. The layers of corrugated iron accumulated over generations of repair were reassembled on three facades.

© Richard Carr
© Richard Carr

Corten steel window boxes cut through the form and extend out over the lane and street, opening up the once windowless space. The materials have been left raw and honest, in the spirit of its industrial economy. The west face was clad in expressed joint fibre cement panels while plywood floors and joinery add warmth to the interior. 

©  Mark Syke
© Mark Syke

The project embraces that it will continue to change with time through rust, decay and repair. 

Floor Plans
Floor Plans

View the complete gallery

About this office
Raffaello Rosselli
Office
Cite: "Tinshed / Raffaello Rosselli" 11 Apr 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/357865/tinshed-raffaello-rosselli/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
©  Mark Syke

锡棚 / Raffaello Rosselli