We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Home

Learn more about the story behind our new brand identity.

Read more

Vale de Abelha House / Duarte Pape

Vale de Abelha House / Duarte Pape
© Francisco Nogueira
© Francisco Nogueira
Mação, Portugal

© Francisco Nogueira © Francisco Nogueira © Francisco Nogueira © Francisco Nogueira + 52

© Francisco Nogueira
© Francisco Nogueira

Text description provided by the architects. Located in a small village in the Portuguese North West border, the project arises from the necessity of expansion of a preexisting old housing structure, with typical and vernacular identity, and adaptation to new constructive and spatial requirements.

© Francisco Nogueira
© Francisco Nogueira

The preexisting structure – Ground floor and fist floor levels – ‘hosts’ the private housing program, rooms and bathrooms, which in the constructive issue, sought to recover some of the traditional construction techniques, keeping as well the humble architecture language.

© Francisco Nogueira
© Francisco Nogueira

The new expansion volume, receives the social housing program – living rooms, kitchen and transition spaces – takes on to an contemporary language that searches for the better landscape framework, connected with the efficient sunlight orientation, that creates an fine relation between interior & exterior space. The option for the wood and noble material facade, contributes to the low visual impact and good integration to surrounding atmosphere.

Plan
Plan

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Vale de Abelha House / Duarte Pape" 15 Mar 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/344687/vale-de-abelha-house-duarte-pape> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.