the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Belgium
  5. GRAUX & BAEYENS Architecten
  6. 2012
  7. House K / GRAUX & BAEYENS Architecten

House K / GRAUX & BAEYENS Architecten

  • 01:00 - 5 March, 2013
House K / GRAUX & BAEYENS Architecten
House K / GRAUX & BAEYENS Architecten, © Luc Roymans
© Luc Roymans

© Luc Roymans © Luc Roymans © Luc Roymans © Luc Roymans + 28

© Luc Roymans
© Luc Roymans

Text description provided by the architects. The property is located in a quiet, wooded area. The house is built against the right neighbor. The left neighbor is a detached house.

© Luc Roymans
© Luc Roymans

The house is at the front 12.70 wide and is tapered and parallel to the parcel toward the rear. The roof is retracted so that the cornice is at 5.79m. 

© Dennis Desmet
© Dennis Desmet

The challenging form of the plot and the orientation, make sure that we have gone looking for a type of home that meets these conditions and also provides an architectural value. The requested program with limited living space was poured into a patio home with abundant light. By choosing this concept, the southern sun invades deep into the house. The living areas at the top are linked to a south facing terrace. The small terrace at the rear of the house composes the views to the wooded area. The entrance, sleeping area, bathroom and storeroom are on the ground floor.

© Luc Roymans
© Luc Roymans

The client chooses a house with enough light and views, but with some privacy. The window openings are chosen in the privacy of the residents. Some windows are recessed so that a few bricks filtered light enters. At the terrace on the top floor is the front covered with white slats. These are rotated so that the west sun may fall on the terrace overlooking the forest. The privacy at the front of the building create introverted spaces on the floor.

First Floor Plan
First Floor Plan

In terms of materialization we’ve  chosen a light brown / beige brick with black aluminum joinery. The edge and the slats in the front are materialized in white aluminum.

View the complete gallery

About this office
Cite: "House K / GRAUX & BAEYENS Architecten" 05 Mar 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/339696/house-k-graux-baeyens-architecten/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Luc Roymans

K住宅/GRAUX&BAEYENS Architecten

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.