the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses Interiors
  4. Germany
  5. fabi architekten bda
  6. 2012
  7. Interstice / fabi architekten bda

Interstice / fabi architekten bda

  • 00:00 - 7 February, 2013
Interstice / fabi architekten bda
© Herbert Stolz
© Herbert Stolz

© Herbert Stolz © Herbert Stolz © Herbert Stolz © Herbert Stolz + 15

© Herbert Stolz
© Herbert Stolz

Text description provided by the architects. The "Ganghofersiedlung" was built under the National Socialists as "Siedlung Göring-Heim" for the members of the "Messerschmidtwerke" into the 1930 years. The strongly rehabilitation needy settlement houses are under ensemble and protection of historical monuments.

© Herbert Stolz
© Herbert Stolz

To leave the existing house still free, the architect built an transparent and structural supporting glasstransit. Just like a bridge between existing house and new bulidling.

© Herbert Stolz
© Herbert Stolz

The glass joint functions as a visual separation at a simultaneous functional connection. The complete siding of the settlement-house remains of the outside visibly, the building got completely in his proportion.

© Herbert Stolz
© Herbert Stolz

The individual rooms are located with the small rooms and the reduced windows in the existing house. the building extension contrasts with it´s airy, oppend, huge living-,cooking and eating area. There therefore are in small pieces, comfortable areas, and modern, generous living situations immediate besides each other.

Plan
Plan

View the complete gallery

Cite: "Interstice / fabi architekten bda" 07 Feb 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/328322/interstice-fabi-architekten-bda/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments