the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Kindergarten
  4. Spain
  5. Estudio Fernández-Vivancos
  6. 2009
  7. Can Feliç Nursery / Estudio Fernández-Vivancos

Can Feliç Nursery / Estudio Fernández-Vivancos

Can Feliç Nursery / Estudio Fernández-Vivancos
© Jose Manuel Cutillas
© Jose Manuel Cutillas

© Jose Manuel Cutillas © Jose Manuel Cutillas © Jose Manuel Cutillas © Jose Manuel Cutillas + 19

Text description provided by the architects. Given that a nursery education programme is being developed for children aged 0 – 3, the objective of this project is not only to fit out and equip the necessary space for learning, but also to ensure that a tranquil and protected atmosphere is created, suitable for both recreation and teaching.

© Jose Manuel Cutillas
© Jose Manuel Cutillas

The composition cell is defined as the unit made up of two rooms grouped around an area made up of service and communal installations, optimising the running of the nursery. These cells are located around a central space, a covered plaza, surrounded by separate small pavilions that open onto an exterior patio, that combine to form a play area that complements the patio.

© Jose Manuel Cutillas
© Jose Manuel Cutillas

The fan-like orientation of the pavilions around the covered plaza is a liberation from the strict logic of parcelling out, and seeks a link with the passing of the sun from east to west, the presence of trees and the oblique view to the patios to achieve the largest possible focal depth in the available space.

© Jose Manuel Cutillas
© Jose Manuel Cutillas

The urban setting of the nursery as a public facility and the associated children’s recreational plaza, with its volumetric configuration, its spatial structure and its usage of the latest materials, orientate it to the possibility of being lived as a welcoming domestic space, which puts its users into contact with the sun, the trees and the interior scenery.

Section
Section

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Estudio Fernández-Vivancos
Office
abalosllopis arquitectos
Office
Cite: "Can Feliç Nursery / Estudio Fernández-Vivancos" [Can Feliç Nursey / Estudio Fernández-Vivancos + Abalosllopis Arquitectos ] 19 Jan 2013. ArchDaily. (Trans. Jordana, Sebastian) Accessed . <https://www.archdaily.com/320602/can-felic-nursery-estudio-fernandez-vivancos/> ISSN 0719-8884
© Jose Manuel Cutillas

Can Feliç 托儿所 / Estudio Fernández-Vivancos + Abalosllopis Arquitectos