the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Portugal
  5. Gonçalo das Neves Nunes
  6. 2011
  7. C+P House / Gonçalo das Neves Nunes

C+P House / Gonçalo das Neves Nunes

  • 00:00 - 9 January, 2013
C+P House / Gonçalo das Neves Nunes
C+P House / Gonçalo das Neves Nunes, © Fernando Guerra |  FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

© Fernando Guerra |  FG+SG © Fernando Guerra |  FG+SG © Fernando Guerra |  FG+SG © Fernando Guerra |  FG+SG + 20

  • Architects

  • Location

    Lisbon, Portugal
  • Architect in Charge

    Gonçalo das Neves Nunes
  • Structural Project

    Fernando Rodrigues
  • Landscape Project

    Filipa Cardoso Meneses, Catarina Assis Pacheco
  • Electrical and Mechanical

    Paulo Rodrigues
  • Area

    322.0 m2
  • Project Year

    2011
  • Photographs

© Fernando Guerra |  FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

Text description provided by the architects. The house intents to interpretate the relations between indoors and outdoors through yards, terraces, balconys and lightshade slabs. The implantation takes advantage of the plot’s morphologie that permits two entrances (main and garage) at diferent altimentric levels.

© Fernando Guerra |  FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

The house is aparently monolitic but it shows itself to South and East finding views and exposition. The main entrace is done through a recess in the Western façade where you can find a distribution área framed by a courtyard. The private zones are organized in the upper level and the social zones at the entrance level..

© Fernando Guerra |  FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

As you go down to the garage level, that is partially underground, you find na exterior covered space that continues the social use of the house by its relation with the swimmingpool.

© Fernando Guerra |  FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

The facades are in Travertino stone and the slabs are marked by its beam boundary that is concreat coated. The lower level walls are in raw concrete. The interior confort is seeked by the Wallnut wood panels and floors.

Plan
Plan

View the complete gallery

About this office
Cite: "C+P House / Gonçalo das Neves Nunes" 09 Jan 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/316009/cp-house-goncalo-das-neves-nunes/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Fernando Guerra |  FG+SG

C+P住宅 / Gonçalo das Neves Nunes

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.