the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. mA-style architects
  6. 2011
  7. Mascara House / mA-style architects

Mascara House / mA-style architects

  • 01:00 - 3 November, 2012
Mascara House / mA-style architects
Mascara House / mA-style architects, © Kai Nakamura
© Kai Nakamura

© Kai Nakamura © Kai Nakamura © Kai Nakamura © Kai Nakamura + 19

  • Architects

  • Location

  • Architect in Charge

    Atsushi Kawamoto, Mayumi Kawamoto
  • Site Area

    232.02 sqm
  • Building Area

    82.46 sqm
  • Area

    111.44 sqm
  • Project Year

    2011
  • Photographs

© Kai Nakamura
© Kai Nakamura

Text description provided by the architects. A site looks toward the road and rural district.

© Kai Nakamura
© Kai Nakamura

We can see mountains over paddy field.

© Kai Nakamura
© Kai Nakamura

Here is the urbanization control area, it's hard to change the atmosphere dramatically. That's why our client chose the place.

© Kai Nakamura
© Kai Nakamura

Our client demanded expansive style that means not to divide the room much.

© Kai Nakamura
© Kai Nakamura

Also, we thought the harmony between house and atmosphere. First, we created 2 structures like box east and west to avoid influence from neighbor that is expected near the future. The sight is opened to North and South.

© Kai Nakamura
© Kai Nakamura

2 boxes have private rooms for each person. The space that sandwiched 2 boxes is public zone to have a life with family.

© Kai Nakamura
© Kai Nakamura

It sounds like clear distinction, but each space is connected by some means.

© Kai Nakamura
© Kai Nakamura

The relation between inside and outside is connected by curved floor in veranda. Escarped floor that turns to wall doesn’ t feel us clear border between them. By doing so, our sight and feeling spread to even distant view. We also did same means whole house.

© Kai Nakamura
© Kai Nakamura

In addition it, we arranged gap of the level each floor in the house instead of making wall to yield spaciousness.

To link nature and construction, we adopted natural wood. The texture of wood in the room produces taste for natural. The wind and sun light migrates in the public space which is covered by wood. It really feels easiness and spaciousness for the client to live. This is they demanded.

View the complete gallery

About this office
Cite: "Mascara House / mA-style architects" 03 Nov 2012. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/289248/mascara-house-ma-style-architects/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.