We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Rear House Extension, Garden Design / LBMV Architects - Luigi Montefusco

Rear House Extension, Garden Design / LBMV Architects - Luigi Montefusco

Courtesy of LBMV ArchitectsCourtesy of LBMV ArchitectsCourtesy of LBMV ArchitectsCourtesy of LBMV Architects+ 9

Text description provided by the architects. The project is a replacement of an existing extension made in the 80s of a Victorian Semidetached Terraced House in North London , Conservation Area.

Courtesy of LBMV Architects
Courtesy of LBMV Architects

The original extension was extended towards the garden.

Courtesy of LBMV Architects
Courtesy of LBMV Architects

An exposed steel structure is encased in a FW50 shuco curtain wall system . To guarantee a perfect insulation and avoiding any possible cold bridge.

Courtesy of LBMV Architects
Courtesy of LBMV Architects

A green roof is provided to guarantee a better visual impact from the upper floors and insulation.

Plan
Plan

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Rear House Extension, Garden Design / LBMV Architects - Luigi Montefusco" 12 Jul 2012. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/252894/rear-house-extension-garden-design-lbmv-architects> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.