the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Gallery
  4. South Korea
  5. Steven Holl Architects
  6. 2012
  7. Daeyang Gallery and House / Steven Holl Architects

Daeyang Gallery and House / Steven Holl Architects

  • 01:00 - 15 May, 2012
Daeyang Gallery and House / Steven Holl Architects
Daeyang Gallery and House / Steven Holl Architects, ©  Iwan Baan
© Iwan Baan

©  Iwan Baan ©  Iwan Baan ©  Iwan Baan ©  Iwan Baan + 29

Text description provided by the architects. The private gallery and house is sited in the hills of the Kangbuk section of Seoul, Korea. The project was designed as an experiment parallel to a research studio on “the architectonics of music.” The basic geometry of the building is inspired by a 1967 sketch for a music score by the composer Istvan Anhalt, “Symphony of Modules,” which was discovered in a book by John Cage titled “Notations.”

Sketch
Sketch

Three pavilions; one for entry, one residence, and one event space, appear to push upward from a continuous gallery level below. A sheet of water establishes the plane of reference from above and below. The idea of space as silent until activated by light is realized in the cutting of 55 skylight strips in the roofs of the three pavilions.

©  Iwan Baan
© Iwan Baan

In each of the pavilions, 5 strips of clear glass allow the sunlight to turn and bend around the inner spaces, animating them according to the time of day and season. Proportions are organized around the series 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55. Views from within the pavilions are framed by the reflecting pool, which is bracketed by gardens that run perpendicular to the skylight strips.

©  Iwan Baan
© Iwan Baan

In the base of the reflecting pool, strips of glass lenses bring dappled light to the white plaster walls and white granite floor of the gallery below. A visitor arrives through a bamboo formed garden wall at the entry court, after opening the front door and ascending a low stair.

He or she can turn to see the central pond at eye level and take in the whole of the three pavilions, floating on their own reflections. The interiors of the pavilions are red and charcoal stained wood with the skylights cutting through the wood ceiling. Exteriors are a rain screen of custom patinated copper which ages naturally within the landscape.

©  Iwan Baan
© Iwan Baan

View the complete gallery

About this office
Steven Holl Architects
Office
Cite: "Daeyang Gallery and House / Steven Holl Architects" 15 May 2012. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/234478/daeyang-gallery-and-house-steven-holl-architects/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
©  Iwan Baan

韩国大洋美术馆和住宅 / Steven Holl Architects