the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Higher Education
  4. Roses IES Cap Norfeu Extension / Javier de las Heras Solé + ​Bosch Tarrús Arquitectes

Roses IES Cap Norfeu Extension / Javier de las Heras Solé + ​Bosch Tarrús Arquitectes

  • 00:00 - 28 March, 2012
Roses IES Cap Norfeu Extension / Javier de las Heras Solé + ​Bosch Tarrús Arquitectes
Roses IES Cap Norfeu Extension / Javier de las Heras Solé + ​Bosch Tarrús Arquitectes, © Adrià Goula
© Adrià Goula

© Adrià Goula © Adrià Goula © Adrià Goula © Adrià Goula + 15

  

© Adrià Goula
© Adrià Goula

The aim of this project is the alteration and extension of IES Cap Norfeu in Roses. The intervention involves the enlargement of the school complex in the site's north region with two small buildings on the ground floor that surround one of the existing buildings in operation.

Two strategies are considered to face this programme:

section 01
section 01

1a. Group two classrooms, the lab, the teacher and tutorial department in one container, a light box which rests on top of a solid base. It is placed parallel to the warehouse and open to the schoolyard. A large south oriented building, protected by a lattice which leaves the light needed for using the schoolyard and which formally closes the box structure, delivering an abstract picture.

© Adrià Goula
© Adrià Goula

2a. Group the canteen-catering-bar, the dressing rooms, the alumni association, AMPA and the warehouse in one section. Its shape is the result of introducing all of these applications in the site's region between the workshop and its own limit. Construction follows the formal language of the existent building.

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Javier de las Heras Solé + ​Bosch Tarrús Arquitectes
Office
Cite: "Roses IES Cap Norfeu Extension / Javier de las Heras Solé + ​Bosch Tarrús Arquitectes" 28 Mar 2012. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/220818/roses-ies-cap-norfeu-extension-javier-de-las-heras-sole-%25e2%2580%258bbosch-tarrus-arquitectes/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.