the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Renovation
  4. Singapore
  5. Formwerkz Architects
  6. Galen / Formwerkz Architects

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Galen / Formwerkz Architects

  • 00:00 - 13 March, 2012
Galen / Formwerkz Architects
Galen / Formwerkz Architects, © Jeremy San
© Jeremy San

© Jeremy San © Jeremy San © Jeremy San © Jeremy San + 10

Text description provided by the architects. We were engaged by Ascendas to retrofit the lobby of their corporate HQ in Science Park 2, Singapore. They are one of Asia’s leading provider of business space solutions and are interested in seeking sustainable and human-centric design for their future business environments.

© Jeremy San
© Jeremy San

The refurbishment at the Galen Lobby is strategized to demonstrate Ascendas’ move towards a sustainable low carbon footprint building that maximizes energy savings by using natural ventilation and passive day lighting. By integrating the interior spaces with its surrounding landscape, they also envisioned the newly refurbished Galen Lobby to promote an appreciation of dining, working and meeting in a sustainable alfresco setting.

axo
axo

The key challenge was to passively cool the existing air-conditioned, double-volume lobby and create more connections with the existing courtyard and surrounding outdoor spaces. We also recommended a series of design interventions at strategic points to effectively activate the lobby space which is usually transitory in nature. With the exception of the removal of the existing curtain wall that encloses the lobby, the rest of the design interventions resulted in minimum damage to the existing structures, fixtures and finishes.

© Jeremy San
© Jeremy San

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Formwerkz Architects
Office
Cite: "Galen / Formwerkz Architects" 13 Mar 2012. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/216117/galen-formwerkz-architects/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Jeremy San

新加坡盖伦大厅 / Formwerkz Architects