the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. United States
  5. Touzet Studio
  6. 2008
  7. North Bay Residence / Touzet Studio

North Bay Residence / Touzet Studio

  • 00:00 - 8 March, 2012
North Bay Residence / Touzet Studio
North Bay Residence / Touzet Studio

North Bay Residence / Touzet Studio North Bay Residence / Touzet Studio North Bay Residence / Touzet Studio North Bay Residence / Touzet Studio + 15

  • Architects

    Touzet Studio - Carlos Prio-Touzet, Jacqueline Gonzalez
  • Location

    Miami Beach, United States
  • Area

    12309.0 m2
  • Project Year

    2008

Text description provided by the architects. The house is designed as a long main bar, running East-West, positioned on the North side of the property. This bar is intersected by two other elements, thus forming a series of three courtyards - each with its own separate and unique character. The street-side of the property contains a number of mature live oaks which helped inform the character of the first court.

This court, the “Tree Court” is bound by the Florida keystone-clad wall of the Guest Quarters volume and the ficusripiens covered volume of the garage. The court is sheltered by the natural canopy of the oak trees. The first perpendicular element, a glass-clad bridge that contains the children’s bedrooms, extends from the main bar and rests on the Guest Quarters volume. It shields the entry to the house and frames the entry to the second court.

This court, the “Rain Court” is bound on three sides by the circulation spine of the main bar, the Guest Quarters volume, and the two-story living room and opens onto a dense garden wall. The third court, the “Water court” faces the Bay, and contains the pool and spa and was designed to create an exterior environment that encouraged full access and enjoyment of the Bay and its long vistas and sunsets. The second canopy to shield a court is the concrete “parasol” that extends above the living room volume.

plan 01
plan 01

It is positioned so as to offer solar and rain protection. By being lifted above the roof, it allows the Bay breezes to flow through the site, keeping both the Water Court and Rain Court cool. It also acts as a solar reflector, blocking direct sun through most of the day but allowing the light that is reflected off the single membrane roof of the living room roof to bounce off its underside.

Cite: "North Bay Residence / Touzet Studio" 08 Mar 2012. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/214807/north-bay-residence-touzet-studio/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

北湾住宅 / Touzet Studio