All
Projects
Products
Events
Competitions

Hudson River Education Center And Pavilion / Architecture Research Office

Hudson River Education Center And Pavilion / Architecture Research Office

© James Ewing © James Ewing © James Ewing © James Ewing + 16

Text description provided by the architects. This project for the Scenic Hudson Land Trust consists of two separate structures in a public park on the Hudson River in Beacon, New York: a new boat pavilion and an arts and environmental education center inside a restored historic barn. The two buildings, standing several hundred feet apart, are integrated within the park designed by Reed Hilderbrand Landscape Architects. The architecture is on track to achieve LEED gold certification.

© James Ewing
© James Ewing

The barn is the sole survivor of Beacon’s industrial riverfront. This renovation preserves its simple, elemental structure but transforms its interior into a loft-like art studio. The program includes a new ground floor multipurpose space for lectures and exhibitions, two classrooms on the second floor, and support spaces. An artist’s studio is located in the top floor. The building is wrapped in a new wood deck that provides access to the ground floor and a place for outdoor events. Most existing window openings are preserved, and large glass doors are added to make a new public entry and increase the connection between inside and outside. The existing post-and-beam structure is exposed alongside durable new materials like concrete flooring, concrete block and plywood wall panels. Large sliding panels permit reconfiguration of the interior. New stairs, elevator, mechanical, electrical, plumbing and fire sprinkler systems are included to meet code requirements.

diagram
diagram

While the Education Center is an iconic destination, the boat pavilion is conceived as a threshold in deference to the expansive Hudson River. The roof is a horizontal plane of corrugated steel that parallels a large wood deck from which boats launch. The painted steel structure is economical and sturdy. Secure storage for up to sixty-four kayaks or canoes, a changing room and storage area are enclosed by aluminum bar grating panels. The textures, patterns, orientation and details of the corrugated steel, wood deck and bar grating bring these ordinary elements into an elegant composition.

© James Ewing
© James Ewing

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Beacon, New York, USA

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Hudson River Education Center And Pavilion / Architecture Research Office" 04 Jan 2012. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/197073/hudson-river-education-center-and-pavilion-architecture-research-office/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.