ORL Clinic / Mal-Vi Architects

ORL Clinic / Mal-Vi Architects

ORL Clinic / Mal-Vi Architects - BedroomORL Clinic / Mal-Vi Architects - Countertop, Kitchen, Chair, SinkORL Clinic / Mal-Vi Architects - Table, ChairORL Clinic / Mal-Vi Architects - ChairORL Clinic / Mal-Vi Architects - More Images+ 19

Text description provided by the architects. Given the fact that the client was a newly arrived surgeon in Thessaloniki (Greece), we were handed the task of creating a memorable office space, providing an experience as distant as possible from the usual image one associates with a visit to a doctor's studio.

ORL Clinic / Mal-Vi Architects - Image 7 of 24
© Giorgo Papadopoulos

In order to separate the medic's office and exam room from the reception space and waiting room, a flexible partition was designed. The partition incorporates the reception desk, as well as the exam room entrance, while its bulging shape—deriving from the form of an acoustic wave, is a reference to the practitioner's field of specialty.

Floor Plan

The wooden sculptural surfaces were created using medium-density fiberboards (MDF) left purposefully untreated so as to reinforce the value of the simplicity of the materials used in contrast with their complicated form. The main waiting room's walls are covered with the Hippocratic oath, with some of its most important words standing out in laser-cut acrylic glass.

ORL Clinic / Mal-Vi Architects - Bedroom
© Giorgo Papadopoulos

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Kalamaria, Thessaloniki, Greece

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "ORL Clinic / Mal-Vi Architects" 30 Nov 2011. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/187595/orl-clinic-mal-vi-architects> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.