the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Stable
  4. Chile
  5. duval+vives arquitectos
  6. 2010
  7. Horse Stable / duval+vives arquitectos

Horse Stable / duval+vives arquitectos

  • 00:00 - 4 November, 2011
Horse Stable / duval+vives arquitectos
Horse Stable / duval+vives arquitectos, © Jaime Larrain Boetsch / Estudio RGB
© Jaime Larrain Boetsch / Estudio RGB

© Jaime Larrain Boetsch / Estudio RGB © Jaime Larrain Boetsch / Estudio RGB © Jaime Larrain Boetsch / Estudio RGB © Jaime Larrain Boetsch / Estudio RGB + 28

  • Architects

    Duval+Vives Arquitectos / Antonio Duval, Pablo Vives
  • Location

    San Francisco de Mostazal, Mostazal, O'Higgins Region, Chile
  • Area

    330.0 m2
  • Project Year

    2010
  • Photographs

Text description provided by the architects. We were asked to design a horse stable in a Ranch located 70 kilometers south of Santiago, Chile. The project should consider 10 stables (one for maternity), bale warehouse, a storage room for saddles, reins, tools, sanitary products, etc.

© Jaime Larrain Boetsch / Estudio RGB
© Jaime Larrain Boetsch / Estudio RGB

There were some old adobe constructions, which were severely damaged by an earthquake on February 28, 2010, that were demolished in order to reuse the area.

Scheme
Scheme

The project was placed in the corner of the selected area, in order to leave an airtight facade to the exterior and open inwards.

© Jaime Larrain Boetsch / Estudio RGB
© Jaime Larrain Boetsch / Estudio RGB

The strategy was to design on the basis of two opposing symmetrical volumes that open to a shady courtyard and a corral. This would allow the horses to see between them, stimulating their herd instinct, an therefore their behavior. The structure and coating is made of wood with some metal reinforcement.

Text provided by Duval + Vives Arquitectos

Sections
Sections
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Horse Stable / duval+vives arquitectos" 04 Nov 2011. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/181096/horse-stable-duval-vives-arquitectos/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Jaime Larrain Boetsch / Estudio RGB

马厩 / Duval + Vives Arquitectos