We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Snefjord Road stop / Pushak

Snefjord Road stop / Pushak

Snefjord Road stop / PushakSnefjord Road stop / PushakSnefjord Road stop / PushakSnefjord Road stop / Pushak+ 9

  • Architects: Pushak
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2005

Text description provided by the architects. The site of the road stop is a paradox. Oftentimes, the hardest winds blow off the sea, and yet the most attractive view is toward the fjord. The obvious response in order to shield tourists from the wind would be to construct a view-blocking wall. Instead three "bench-boxes" prefabricated at a local wharf dot the area, and their differing orientations allow visitors to choose where to sit according to wind and sun conditions.

Two persons or groups can use each box at once while they retain some privacy. The structure is built with steel bars with cantilevered benches and roofs. The interiors are covered with oak. The exteriors are coverd with copper sheets.

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Havøysund-Gunnarnes, Måsøy, Norway

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Snefjord Road stop / Pushak" 27 Mar 2009. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/17466/snefjord-road-stop-pushak> ISSN 0719-8884

Snefjord Road stop / Pushak

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.