the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Offices
  4. The Netherlands
  5. architecten|en|en
  6. 2011
  7. Home Office Space / architecten|en|en

Home Office Space / architecten|en|en

  • 00:00 - 4 October, 2011
Home Office Space / architecten|en|en
Home Office Space / architecten|en|en , © Post & Van Leeuwen Photographers
© Post & Van Leeuwen Photographers

© Post & Van Leeuwen Photographers © Post & Van Leeuwen Photographers © Post & Van Leeuwen Photographers © Post & Van Leeuwen Photographers + 12

Text description provided by the architects. A Villa build for a former Philips executive in a green suburb of Eindhoven named ‘Schuttersbosch’ gave designer Hugo de Ruiter the perfect possibility to combine living and working with the existing indoor garage used as studio space.

© Post & Van Leeuwen Photographers
© Post & Van Leeuwen Photographers

“I don’t want to feel like I am working in my garage” was the main goal of the assignment. The solution was found in adding a mask-shaped volume to the existing garage. By covering this with a perforated corrugated aluminium skin as mono material for the walls and the roof, a subtle continuation of the clay-roofing of the existing home arises. A collar of galvanized steel that acts as a terrace boundary highlights the disengagement of existing and new.

© Post & Van Leeuwen Photographers
© Post & Van Leeuwen Photographers

On the interior the addition provides extra floor-space and height. An abundance of daylight can enter the studio through a south faced strip of glass dividing the addition from the existing roof.

Section
Section

Text Provided by architecten|en|en

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Home Office Space / architecten|en|en " 04 Oct 2011. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/173419/home-office-space-architecten-en-en/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Post & Van Leeuwen Photographers

家庭办公空间 / architecten | en | en