the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Restoration
  4. United States
  5. Bohl Architects
  6. 2008
  7. Studio Addition / Bohl Architects

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Studio Addition / Bohl Architects

  • 00:00 - 4 September, 2011
Studio Addition / Bohl Architects
Studio Addition / Bohl Architects, © Ron Solomon
© Ron Solomon

© Ron Solomon © Ron Solomon © Ron Solomon © Ron Solomon + 10

  • Architects

  • Location

    18 Church Cir, Annapolis, MD 21401, USA
  • Architect

    Bohl Architects
  • Project Architect

    Chip Bohl
  • Consultants

    Berliner Construction Co., Inc.
  • Project Year

    2008
  • Photographs

Text description provided by the architects. A 1970's ranch house designed by Y. Toshimoto, included a detached studio. Dark, uninviting and not capturing the view of a tributary of the Chesapeake Bay, the frame studio was removed. The new studio is built on top of the existing foundation and connected to the main house.

© Ron Solomon
© Ron Solomon

The new fireplace is a ruinous form that flows inside to outside between two spectacular Japanese red maple trees. The steel frame supports a floating fir rafter, purlin, planked ceiling.

Courtesy of Bohl Architects
Courtesy of Bohl Architects

The architectural goal of the room is to capture the view of the intimate mature garden, the intermediate view of the water, and the long distant view of the horizon.

Courtesy of Bohl Architects
Courtesy of Bohl Architects

By manipulating these multiple scales, the studio addition successfully integrates with the existing building while  simultaneously proclaiming its independence.

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Studio Addition / Bohl Architects" 04 Sep 2011. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/165941/studio-addition-bohl-architects/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Ron Solomon

工作室加建 / Bohl Architects