the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Comcast Center Plaza / OLIN

Comcast Center Plaza / OLIN

  • 00:00 - 19 August, 2011
Comcast Center Plaza / OLIN
Comcast Center Plaza / OLIN

Comcast Center Plaza / OLIN Comcast Center Plaza / OLIN Comcast Center Plaza / OLIN + 4

  • Architects

  • Location

    Philadelphia, PA, USA
  • Architect

    Robert A.M. Stern Architects
  • Project Team

    Lucinda Sanders, FASLA, Yue Li
  • Landscape Architect

    OLIN
  • Consultants

    Atelier Ten, Ballinger, Bartlett Tree Experts, Jonathan Borofsky, Kendall/Heaton Associates,
  • Area

    87120.0 ft2
  • Project Year

    2008

Text description provided by the architects. This impressive, LEED-certified, fifty-six-story office tower is Philadelphia’s newest and tallest. The Comcast Center’s stateliness and elegance are carried through to OLIN’s plaza at its base. However, the plaza is more than merely a suitable platform for the building—it is a vibrant, well-used, civic space, wholly connected to the city. It serves as a new destination for residents and workers, and as a principal entry to the regional rail lines, markets, and food court located beneath the site. The plaza elements are conceived as a series of vertical and horizontal layers.

L.F. Driscoll Company, Lynch & Associates Ltd., Nancy Rosen, Parker Interior Plantscape, Paul H. Yeomans, Pennoni Associates, Quentin Thomas Associates, Thornton Tomasetti Group, Two Twelve Associates, WET Design

Along its most civic-facing edge, a sheared aerial hedge defines the plaza and filters the noise and activity of bustling John F. Kennedy Boulevard. On the plaza, a plinth supports a café servery housed in a distinctive, illuminated glass box slipped beneath a sculptural trellis of dichroic glass, steel, and vines. 

A dynamic fountain provides a linear veil between the plinth and the main plaza. The plaza is paved in a pattern of granite bands that reinforces the structural grid of the tower. To connect the exterior to the interior both visually and physically, the paving extends into the building’s winter garden.

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Comcast Center Plaza / OLIN" 19 Aug 2011. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/158763/comcast-center-plaza-olin/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.