the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Articles
  3. Beton Hala Waterfront Center Proposal / office ReduX

Beton Hala Waterfront Center Proposal / office ReduX

Beton Hala Waterfront Center Proposal / office ReduX
Courtesy of office ReduX
Courtesy of office ReduX

With the general aim to create an integrated urban infrastructure, the proposal for the Beton Hala Waterfront competition by office ReduX creates a way to produce a provocative architectural vision. As programs, spaces and typologies are interwoven, this center is a vision of the future progression of Belgrade as a hub for business and culture. As a result, this allows residents and visitors to experience an ultimate experience of the past, present, and future. More images and architects’ description after the break.

This center, however, is not an isolated monument, but an extended city fabric forming a continuous space for the exhibition, commercial and service areas, as well as an outdoor landscape which bleeds into the surroundings. Therefore, the site is divided into a series of bundles to create a malleable urban fabric that is able to conform to deformations of the land, topography, and spatial restrictions.

Courtesy of office ReduX
Courtesy of office ReduX

The stratified site extends into the surrounding nature allowing connection to several critical points. The bifurcated landscape is stretched and squeezed to produce different pedestrian and bike pathway and openings for natural lighting within building. The softly swaying pattern of lines that defines the paths as well as the built fabric will allow the mediation and integration of the various components around the site.

Courtesy of office ReduX
Courtesy of office ReduX

Architect: office ReduX Project Team: Janghwan Cheon (Principal), Derik Eckhardt, Felipe Colin, Christoper Paulsen, Donghyun Kim, Jonathan Culp, Gabee Cho, Matthew Conway (University of Nebraska-Lincoln) Location: Belgrade, Serbia Project Type: Beton Hala Waterfront Center Competition (Jury’s Recommendation) Project Year: 2011 Project Area: 34,400 sm

Cite: Alison Furuto. "Beton Hala Waterfront Center Proposal / office ReduX" 13 Jun 2011. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/142664/beton-hala-waterfront-center-proposal-office-redux/> ISSN 0719-8884
Read comments