We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Home

Learn more about the story behind our new brand identity.

Read more

The C114 House / Postarch

The C114 House / Postarch

© Atdhe Mulla© Atdhe Mulla© Atdhe Mulla© Atdhe Mulla+ 14

  • Architects: Postarch
  • Area Area of this architecture project Area:  250
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2010
  • Photographs
    Photographs:  Atdhe Mulla

Text description provided by the architects. The C114 house is a semi-detached house located in the south-eastern suburban area of Pristina, the capital of Kosovo. It is a private house in a neighbourhood in a suburban residential area of the city.

© Atdhe Mulla
© Atdhe Mulla

The house is composed of different levels and includes: a basement, a kitchen, a dining room, a living room, three bedrooms and three bathrooms.

The main entrance is on the ground floor and is linked with the kitchen, the main hall, while it is wide open and also linked with the basement, which is converted partly into a wine cellar and part of it serves as a utility area. The wine cellar is conceived in a modern way, and its volumetric composition is simple and shaped with local wood; the floor is made of marble ceramics and walls have a brick covering. The wine cellar provides space for storing 750 bottles of wine in a constant temperature.

© Atdhe Mulla
© Atdhe Mulla

The powerful presence of the white colour in the kitchen and the walls is predominant in the entire interior of the house, where the white colour dominates the walls and most of the furniture that is used in the interior, while contrasting with the nuance of the natural colour of the oak wood.

© Atdhe Mulla
© Atdhe Mulla

From kitchen you may enter into the living room which is a half level up, and is the most special area of the interior, where all the wishes of the client are carefully incorporated, in order to create an area that is not overloaded and there is an easy access to the green yard and to all the three bedrooms, which are in the upper level of the house.

© Atdhe Mulla
© Atdhe Mulla

Stairs are located in the central part of the house, and while going up or down one may still have a view to the living and the dining room, which altogether makes a huge and beautiful open space. The handrails are made of glass as a transparent element that enables side views.

© Atdhe Mulla
© Atdhe Mulla

The main bedroom has a beautiful view to the green backyard, and it contains the utility corner (wardrobe) and a separate bathroom with shower. The walls are white, whereas 1/3 is covered with wood panels that create a more intimate and warmer atmosphere.

© Atdhe Mulla
© Atdhe Mulla

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Prishtina

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "The C114 House / Postarch" 21 Mar 2011. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/121060/the-c114-house-postarch> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Atdhe Mulla

The C114 House / Postarch

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.