Aesop Paris / March Studio

Aesop Paris / March Studio

Aesop Paris / March Studio - BeamAesop Paris / March Studio - ShelvingAesop Paris / March Studio - Image 4 of 12Aesop Paris / March Studio - Wood, BeamAesop Paris / March Studio - More Images+ 7

Melbourne, Australia

Text description provided by the architects. We began by looking at the possibilities of plaster, but soon became intrigued by the parquetry floors one sees throughout Paris. We wanted to explore inhabiting the space with one material, used in one encompassing way. We envisaged using cut wood in such a fashion that it covered the floor, walls and ceiling, lending a cohesive texture and warmth to the room.

Aesop Paris / March Studio - Beam
© Louis Basquiast

The wood of choice for this store is Victorian Ash, a timber grown in renewable forests across Australia. The wood was cut in a factory in Melbourne’s inner-city suburb Richmond, then each of the approximately 3500 pieces was hand-cut, hand-sanded, sealed and numbered according to meticulously drafted plans before being strategically packed in shipping crates.

Aesop Paris / March Studio - Wood, Beam
© Louis Basquiast

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Melbourne, Australia

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Aesop Paris / March Studio" 10 Feb 2011. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/110697/aesop-paris-march-studio> ISSN 0719-8884

© Louis Basquiast

Aesop·墨尔本店 / March Studio

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.