We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Home

Learn more about the story behind our new brand identity.

Read more

Fonderie / Atelier Zündel & Cristea

Fonderie / Atelier Zündel & Cristea

Fonderie / Atelier Zündel & CristeaFonderie / Atelier Zündel & CristeaFonderie / Atelier Zündel & CristeaFonderie / Atelier Zündel & Cristea+ 12

Text description provided by the architects. The project, which included medical offices and consultation rooms, called for the creation of two separate divisions, each to be established on its own floor. Sixteen parking spaces were requested in the basement, along with a boiler, and space for technical and archival premises.

To achieve a volume of adequate urban proportion, capable of strengthening the islet’s corner, and given the smallness of the basement, we built a partial third floor at an angle, in which the technical and archival premises were placed. Rather than treating it as a uniformly assembled mass, we followed, in the cutting of the roof, the principle of the blueprints that called for a “snail” organization of the various offices. This principle is supported by the presence of recesses in the roof, which allow it to adapt to variations in height.

plan
plan

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Mulhouse, France

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Fonderie / Atelier Zündel & Cristea" 02 Feb 2011. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/107333/fonderie-atelier-zundel-cristea> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

铸造厂 / Atelier Zündel & Cristea

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.