the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Brazil
  5. Biselli + Katchborian architects
  6. 2008
  7. BV House / Biselli + Katchborian architects

BV House / Biselli + Katchborian architects

  • 00:00 - 16 January, 2011
BV House / Biselli + Katchborian architects
BV House / Biselli + Katchborian architects, ©  Nelson Kon
© Nelson Kon

©  Nelson Kon ©  Nelson Kon ©  Nelson Kon ©  Nelson Kon + 20

  • Architects

  • Location

    Sao Paulo, Brazil
  • Designers

    Mario Biselli, Artur Katchborian
  • Project Team

    Tais Cristina da Silva, André Biselli Sauaia, Fernanda Castilho, Marcela Ernani
  • Area

    520.0 m2
  • Project Year

    2008
  • Photographs

Text description provided by the architects. The architectural conception for the BV House, located in São Paulo, Brazil, follows a structural approach evident in spans and cantilevers, result of the ribbed concrete slabs.

©  Nelson Kon
© Nelson Kon

The three-floor house has on its first floor the garage and service areas, a second floor for kitchen and social rooms and a third floor with bedrooms and family room.

©  Nelson Kon
© Nelson Kon

This is a typical urban house in the city of São Paulo, established on a site with a sharply inclined surface from the street. The main idea expressed in the project is to give an immediate answer to the place, that has its front (biggest measure) turned north towards an extraordinary view of a rare remaining fragment of Mata Atlântica (Rain forest) right in front of the plot.

©  Nelson Kon
© Nelson Kon

The side wood facade is an important element, as it indicates the main access. It also gives privacy to the residents and protects the building from excessive insulation, and also creates a pleasant social space in the balcony.

©  Nelson Kon
© Nelson Kon

The metallic details appear on the house as carefully created elements, such as the balconies, handrails and window frames. On the third floor v-opening aluminum shades filters the excessive light and bring movement to the main façade.

©  Nelson Kon
© Nelson Kon

View the complete gallery

About this office
Biselli + Katchborian architects
Office
Cite: "BV House / Biselli + Katchborian architects" 16 Jan 2011. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/102914/bv-house-biselli-katchborian-architects/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
©  Nelson Kon

BV House / Biselli + Katchborian architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.