Courtesy of Aétrangère
Courtesy of Aétrangère

B.I.C Open House Competition Entry / Aétrangère

The proposal by Aétrangère…  for the Bangalore International Center Complex Open House seeks to show a unique path to allow a soft transition of values from urban to nature and from modernity to local culture. Hybridizing the urban space

Hotel Dua / Koan Design

© Kyle Yu Photo Studio

Architects: Koan Design
Location: , Taiwan
Design Team: Kuo Yao-Huang, Joyce Kuo, Lawrence Wei
Year: 2012
Area: 16,500 sqm
Photographs: Kyle Yu Photo Studio, Courtesy of

Courtesy of Studiomobile
Courtesy of Studiomobile

‘Networking Nature’ Installation / Studiomobile

Designed by Studiomobile…, the ‘Networking Nature’ installation is on display until November 25th as part of the Venice Architecture Biennale 2012, within the exhibition, “Traces of Century and Future Steps”. Their project is a living machine where it is

Atelier Albert Oehlen. Photo couretsy Ábalos+Sentkiewicz Arquitectos
Atelier Albert Oehlen. Photo couretsy Ábalos+Sentkiewicz Arquitectos

‘Spotlight on Design’: Abalos + Sentkiewicz Lecture

Taking place 6:30pm-8:00pm on Tuesday, October 30, the National Building Museum in Washington, D.C. will be presenting a lecture by Madrid-based studio Ábalos + Sentkiewicz arquitectos…. The event, which is part of the ‘Spotlight on Design’ series, focuses on

Tower Wharf Cafe / Tony Fretton Architects

© Peter Cook

Architects: Tony Fretton Architects
Location: Tower Bridge, , UK
Design Team: Tony Fretton, Jim McKinney, David Owen, Chris Snow, Daniel Buckley, Guy Derwent, Yuichi Hashimura
Structural Engineers: Structure Workshop
Services Engineers: Serge Lai Engineers
Client: Historic Royal Palaces
Area: 190 sqm
Photographs: Peter Cook

Warming Huts v.2013 Proposal / Lateral Office

Courtesy of

Toronto-based practice Lateral Office has shared with us their proposal for the Warming Huts v.2013 competition, entitled “Drift-Pass”. Inspired by the act of manipulating a snow fence, the plywood pavilion offers ice skaters shelter alongside the longest naturally frozen trail in the world in , Manitoba. Continue reading for the architects’ description.

Volta Centre, Basel / Buchner Bründler Architekten

© Ruedi Walti

Architects: Buchner Bründler Architekten
Location: Basel,
Project Leader: Nicole Johann, David Merz, Lukas Baumann
Client: Implenia Generalunternehmung AG, The Real Project AG
Landscape architect: Dipol Landschaftsarchitekten
Photography: Paul Clemence, Ruedi Walti

Chamartín Real State Offices / Burgos & Garrido arquitectos

Alzado_oeste%c2%b8angel_baltanas
© Ángel Baltanás

Architects: Burgos & Garrido arquitectos
Location: ,
Architects In Charge: Alberto Pieltain, Justo Fernández-Trapa
Collaborators: Saúl García, Ángeles García, Agustín Martín, Almudena Carro, Beatriz Amán, Pilar Recio, Alberto López, Héctor Pérez
Project Year: 2008
Photographs: Ángel Baltanás

Alzado_este%c2%b8angel_baltanas Vista_nocturna%c2%b8angel_baltanas Vista_del_atrio%c2%b8angel_baltanas Alzado_este_interior%c2%b8angel_baltanas

Villa Bonanova / CMV Architects

© Jaime Sicilia

Architects: CMV Architects
Location: de Mallorca, España
Project Area: 464.5
Site Area: 2003.0 sqm
Photographs: Jaime Sicilia

Courtesy of Matteo Cainer Architects
Courtesy of Matteo Cainer Architects

National Museum of Afghanistan Competition Entry / Matteo Cainer Architects

The construction of the National Museum of Afghanistan aims to celebrate the richness of the country’s cultural heritage and the spirit of its people. The “Timeless Cube” design proposal by Matteo Cainer Architects… awakens the nation’s cultural heritage through powerful

Chamisa Village Phase II / Steinberg Architects

© Tim Griffith

Architects: Steinberg Architects
Location: Las Cruces, , USA
Area: 127,000 sqm
Year: 2011
Photographs: Tim Griffith

Courtesy of Group8
Courtesy of Group8

Olympic Golf Camp Headquarters Competition Entry / Group8

To enhance its belonging to the green world the new Olympic Golf Camp Headquarters aims to become a landscape icon merging with the nature of the site. Designed by Group8…, the buildings are made by cutting the ground at

U-House / Hsuyuan Kuo Architects & Associates

© Lee & Zheng

Architects:
Location: , Taiwan
Project Team: Hsuyuan Kuo, Effie Huang, ChengHsuan Hung, HungChih Wei, LiuYin Lin
Year: 2012
Area: 355 sqm
Photographs: Lee & Zheng

Courtesy of Gillot + Givry Architectes
Courtesy of Gillot + Givry Architectes

Daegu Gosan Public Library Competition Entry / Gillot + Givry Architectes

The driving force in the proposal for the Daegu Gosan Public Library Competition was how new technologies can apply to libraries. Gillot + Givry Architectes…, therefore, created a library that would mainly use virtual components. As thinking about South

Woodend Residence / Intermode

© Derek Swalwell

Architects: Intermode
Location: , Victoria,
Project Collaborators: Carr Design Group VCON
Year: 2011
Area: 523 sqm
Photographs: Derek Swalwell

A Sauna / BUREAU A

© Dylan Perrenoud

Architects: BUREAU A
Location: ,
Artist: Jérémie Gindre
Built By: L-Sud association
Year: 2012
Photographs: Dylan Perrenoud

Busan Opera House Second Prize Winning Proposal / designcamp moonpark dmp

Courtesy of

The second prize winning proposal for the Opera House, designed by designcamp moonpark dmp, aims at resolving the issue of a lack of much needed public space where people can stroll and enjoy the waterfront activity. The Opera House is an opportunity to give this luxury of space, this water’s edge back to the citizens. Inspired by opera itself and its dramatic scenographies, the facility is designed to create dramatic vignettes of the harbor, the city and the mountains. More images and architects’ description after the break.

Courtesy of WRNS Studio
Courtesy of WRNS Studio

UCSF Mission Bay Block 25A Academic Building Competition Winner / WRNS Studio + Rudolph and Sletten, Inc.

WRNS Studio and Rudolph and Sletten, Inc.…, recently won a design/build competition for a new faculty office building at UC San Francisco’s Mission Bay campus, which takes cues from the workplaces of high-tech companies. When completed, the 7-story academic