We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

House Tumle / Johannes Norlander Arkitektur

© Rasmus Norlander © Rasmus Norlander © Rasmus Norlander © Rasmus Norlander

From the architect. The property is located in a residential area north west of Gothenburg, on the top of a hill, overlooking the North Sea. The shape of the building volume follows the existing topography of the site, aiming to creates a natural walk around the building as well as creating an inside flew between the rooms, emphasizing specific outlooks.

© Rasmus Norlander
© Rasmus Norlander

It’s a house for a small family with an an area of 168 square meters , divided on two floors. The entrance floor houses kitchen and living area and the upper floor; bedrooms and work space. The six facades are cladded with fine corrugated, powder coated metal sheets with window frames in coated aluminum. From an distance the building is meant to be abstract, like an icon of a house, approaching it, more physical and present, like someone near.

© Rasmus Norlander
© Rasmus Norlander
Cite:"House Tumle / Johannes Norlander Arkitektur" 17 Aug 2010. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/73258/house-tumle-johannes-norlander-arkitektur/>