ArchDaily
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Wellbeing
  4. Japan
  5. BHIS
  6. 2014
  7. Hair Salon Slundre / BHIS

Hair Salon Slundre / BHIS

  • 01:00 - 30 December, 2014
Hair Salon Slundre / BHIS
Hair Salon Slundre / BHIS, © Toshiyuki Azuma
© Toshiyuki Azuma

© Toshiyuki Azuma © Toshiyuki Azuma © Toshiyuki Azuma © Toshiyuki Azuma +11

  • Architects

  • Location

    Iwaki, Fukushima Prefecture, Japan
  • Architect in Charge

    Cohta Asano
  • The main Manufacturers

    KEYTEC
  • Area

    137.0 sqm
  • Project Year

    2014
  • Photographs

© Toshiyuki Azuma
© Toshiyuki Azuma

From the architect. Hair salon “SLUNDRE” is a renovation project in the 2nd floor part of the store construction in Iwaki city , Fukushima. “SLUNDRE” means “slow and sure”. It’s named by its owner.

© Toshiyuki Azuma
© Toshiyuki Azuma

It was planned deriving from the ceiling of the characteristic existing space and some exposed steel frames. Space of the big capacity, it's to do "CUTTING" like the diamond which makes the number of faces while securing the biggest capacity, and I make various function and space be formed. laminated veneer lumber (LVL) was used as main building material.

© Toshiyuki Azuma
© Toshiyuki Azuma

The construction of the LVL functions structurally, and the steel frame which derived from an existing steel frame supports its structure. All LVL which becomes a wall, a shelf board and furniture is the shape of the triangle. Though the outside is flat, the polyhedron formed in shampoo space gets complicated polyhedral composition at the inside. And, people get the spatial experience which passes through a huge woody slit of height 5m.

Floor Plan
Floor Plan
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Hair Salon Slundre / BHIS" 30 Dec 2014. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/581128/hair-salon-slundre-bhis/>
© Toshiyuki Azuma

Slundre发型沙龙 / BHIS