We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Honeybee Lounge / poly.m.ur

© Kyungsub Shin
© Kyungsub Shin
  • Architects: poly.m.ur
  • Location: Seoul, South Korea
  • Design Team: Seungjun Oh, Sunki Whang, Jaeho Song, Hyunju Lim, Jiin Kim
  • Area: 208.02 sqm
  • Project Year: 2012
  • Photographs: Kyungsub Shin, Megabox

© Megabox © Kyungsub Shin © Kyungsub Shin © Megabox

  • Contractor: AI plus
  • M&E Engineer: Seorim Bangjae
© Megabox
© Megabox

From the architect. Honeybee Lounge is the nickname upon new multiplex cinemas located in Ilsan, one of satellite cities near Seoul. In general, new towns such as Ilsan built in the late 80’s, still following the modernistic regime, do not have evenly distributed open spaces. In other words while they have a gigantic central park in the middle of city, only limited green areas are provided near their community. In the end everyday life is not mixed so well with exterior activity to the extent that they prefer artificially controlled environments such as shopping malls to nature.

© Kyungsub Shin
© Kyungsub Shin

Taking this unbalanced public space as one of serious urban problems in Korea, we have been looking for the way how to utilize commercial spaces such as multiplex cinemas for the community. Would it be feasible to create a symbiotic relationship between commercial space and the public without asking for sacrifice? Honeybee Lounge is a proposal to counteract this urban problem for not merely those who use it as a cinema hall but also those who would like to engage in their community.

Floor Plan
Floor Plan
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"Honeybee Lounge / poly.m.ur" 06 Sep 2013. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/424452/honeybee-lounge-poly-m-ur/>